Toegankelijkheid

Museum Willet-Holthuysen is gelegen aan de Herengracht. De Amsterdamse grachtengordel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. Het historische pand is vanwege de vele trappen en het ontbreken van een lift helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en scootmobielen. We onderzoeken momenteel de mogelijkheden welke aanpassingen we kunnen doen om Museum Willet-Holthuysen voor iedereen beter toegankelijk te kunnen maken.

Rondleidingen op maat 
Kunt u om diverse (gezondheids)redenen moeilijk mee in de gebruikelijke dagelijkse bezoekersstroom en heeft u wat meer tijd, ruimte of begeleiding nodig tijdens een rondleiding? Bespreek de mogelijkheden met de afdeling boekingen: boekingen@amsterdammuseum.nl of via 020-5231 730.

Begeleiders 
Een begeleider mag gratis het museum in.

Hulphonden 
Geregistreerde hulphonden zijn toegestaan. Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan.

Toiletten 
Er zijn geen invalidentoiletten aanwezig.

Voorzieningen voor dove en slechthorende bezoekers
Bezoekers van Museum Willet-Holthuysen krijgen een gratis audiotour mee met informatie over het huis en haar bewoners. Maar audiotours zijn niet geschikt voor iedereen. Daarom zijn de gesproken teksten nu ook geprint beschikbaar. Vraag ernaar bij de kassa of download hieronder de tekst (in pdf)
- Audiotour Museum Willet-Holthuysen

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.