Damessalon

Help mee deze prachtige ruimte terug te brengen naar de 19e-eeuw

In de damessalon is de afgelopen jaren niet stilgezeten. Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie hebben we de damessalon van nieuwe gordijnen en meubelbekleding van zijdedamast kunnen voorzien. Een groots effect. De damessalon werd door Abraham en Louisa in 1865 ingericht in neo-Louis-XIV-stijl. De kleuren geel, paars, zilvergrijs en goud voerden er de boventoon. De tijd heeft de kleuren sterk doen verbleken. Maar door interieuronderdelen te restaureren, kan deze elegante ontvangstkamer zijn oorspronkelijke grandeur weer terugkrijgen. 

Op de wensenlijst staat onder meer de restauratie van het veloutébehang aan de wanden. Hiervan zijn nog vier wanden origineel – maar in slechte toestand – en één wand dient gereconstrueerd te worden. Het terugbrengen van wandspiegels, sierlijsten rondom het behang, en uiteindelijk ook een reconstructie van de verloren gegane bank behoren tevens tot de werkzaamheden die nodig zijn om het interieur van de damessalon in ere te herstellen.

Helpt u mee aan een volgende stap in de restauratie van de damessalon? Voor meer informatie over de mogelijkheden gaan wij graag met u in gesprek.

Meer informatie? Neem contact op met de afdeling Development. 
E: development@amsterdammuseum.nl

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.