Open Tuinen Dagen - 14, 15, 16 juni

Tijdens het derde weekend van juni openen circa 25 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek, waaronder Museum Willet-Holthuysen en het Cromhouthuis. Het thema van 2019 is Kunst in de Grachtentuin. De tuinen zijn geopend van 10:00 - 17:00 uur.

De tuinen achter de statige huizen van de grachtengordel waren in het verleden vooral kijktuinen. Voor de bewoner die in de zomer op zijn buitenplaats vertoefde, maar in de winter in de stad verbleef moest de tuin vanaf de bel-etage een mooi plaatje zijn. Het is dus niet verwonderlijk dat bij het ontwerp van de grachtentuinen ook kunst een rol speelde. Tijdens de Open Tuinen Dagen 2019 is drie eeuwen tuinkunst te zien: van 18e eeuwse beelden tot hedendaagse kunst. Het is dé gelegenheid om te genieten van de tuinen en hun kunstwerken.

Alvast meer te weten komen over de tuin van Willet-Holthuysen? Dat kan aan de hand van deze hand-out

Let op: Voor deelname aan dit evenement is een apart ticket vereist. Deze is online verkrijgbaar, of aan de kassa bij enkele van de deelnemende tuinen:

Cromhouthuis, Herengracht 368
Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605
Museum Van Loon, Keizersgracht 672
Amnesty International, Keizersgracht 177
Huis Marseille, Keizersgracht 401

Gratis instaprondleidingen: 

Met een ticket voor de Open Tuinen Dagen is het zowel op vrijdag, zaterdag en zondag mogelijk om gratis deel te nemen aan instaprondleidingen bij Willet-Holthuysen en het Cromhouthuis. Onze gidsen zullen meer vertellen over de geschiedenis van beide panden. 

11:00 uur - Start bij het Cromhouthuis, eindigt bij Willet-Holthuysen.

12:00 uur - Start bij Willet-Holthuysen, eindigt bij het Cromhouthuis.

13:00 uur - Start bij het Cromhouthuis, eindigt bij Willet-Holthuysen.

14:00 uur - Start bij Willet-Holthuysen, eindigt bij het Cromhouthuis.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.