Slaapkamer

De slaapkamer is teruggeplaatst naar de plek die in de tijd van de Willets ook deze functie had. Daarvoor was de kamer gesitueerd in de ruimte waar zich nu de studeerkamer bevindt. De meubels in het slaapvertrek zijn kenmerkend voor de negentiende eeuw, maar het ameublement is niet afkomstig van Abraham en Louisa; de originele inrichting werd in 1896 verkocht. De huidige opstelling komt echter qua samenstelling overeen met meubels die de Willets bezaten.

Blikvanger van de slaapkamer is het eikenhouten ledikant met bedhemel. Dit is een lits-jumeaux: het bestaat uit twee losse ledikanten met halve hemels die tegen elkaar aan zijn gezet. Bijpassend is de wastafel, waarvan in het blad een gat is uitgespaard voor de waskom. In de tijd van de Willets beschikte de slaapkamer nog niet over een waterleiding, warm water voor een bad werd dan ook door het personeel naar boven gebracht. Koud water kon uit het kastfonteintje op dezelfde verdieping gehaald worden.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.