Actueel

Abraham en Louisa Willet-Holthuysen zijn verwoed kunstverzamelaars. Abraham Willet heeft met name een passie voor ‘oudheden’, zoals antiquiteiten in zijn tijd worden aangeduid. Zijn verzameling verandert voortdurend: Willet koopt kunst aan maar laat ook complete deelcollecties veilen. Desondanks is zijn verzameling oudheden grotendeels bewaard gebleven; in de vitrines ziet u een selectie uit deze bijzondere verzameling.

Nu te zien: Kunst & Passie

De groep ‘objets d’art’ uit de verzameling van Abraham Willet bestaat uit een hybride groep kleine, rijk bewerkte verzamelstukken, veelal in kostbare materialen uitgevoerd. In de tentoonstelling vindt u onder andere gouden horloges, gesneden ivoren en kostbaar ingelegde dozen. Een bonbonnière van ivoor, een gebochelde dwerg van ivoor, diamant en zilver, en een naaigarnituur van goud en roggenvel. U kijkt uw ogen uit in deze kleine maar fijne presentatie. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.