Kerst in Willet

Datum
1 december 2019 tot en met 5 januari 2020

Ook dit jaar wordt Museum Willet-Holthuysen omgetoverd in magische kerstsferen. Vanaf 1 december 2019 tot en met 5 januari 2020 is in het historische grachtenpand aan de Herengracht 605 te zien hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen in de negentiende eeuw Kerstmis vierde en hoe zij hun imposante woning kerstachtig versierden.

In Museum Willet-Holthuysen is het alsof de tijd heeft stilgestaan. In het pand zijn door het personeel van Abraham en Louisa Willet-Holthuysen, de laatste bewoners van dit grachtenhuis, historische kerstversieringen opgehangen. In de eetkamer is het hoofdgerecht van het kerstdiner zojuist genuttigd en staat op de feestelijk aangeklede tafel het kristallen dessertservies gereed voor familie en vrienden. De grote zaal is versierd met een rijk gedecoreerde kerstboom met daaronder cadeaus voor de kinderen. Gedempt licht en kerstmuziek maken het beeld compleet.

Rondleidingen
Op verschillende data in december worden er in samenwerking met de Vrije Academie rondleidingen door Willet-Holthuysen verzorgd. Schrijf je in voor de feestelijke rondleiding van kunsthistorica Mariska Doesburg of kunsthistoricus Robert-Jan Muller door Museum Willet-Holthuysen aan de Herengracht via deze link.

Programmering 23-29 december
Vanaf 23 december tot en met 29 december is er nóg meer te zien en doen in Museum Willet-Holthuysen. Naast de prachtige decoratie worden er kerstverhalen voorgelezen, zijn er diverse zangensembles te beluisteren, en wordt er koffie en thee geschonken. Ook is er de gelegenheid bordspellen te spelen en het museum te ontdekken op een verrassende manier. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.