Kerst in Willet

Datum
4 oktober 2014 tot en met 8 januari 2017

Ervaar ‘Kerst in Willet’ van 25 november 2016 tot en met 8 januari 2017.

Vanaf 25 november is Museum Willet-Holthuysen omgetoverd tot een kerstpaleis. Hier kunt u ervaren hoe het vermogende echtpaar Abraham en Louisa Willet-Holthuysen Kerstmis vierde. De indrukwekkende kamers van het grachtenpand aan de Herengracht zijn teruggebracht in 19e-eeuwse kerstsferen. Verschillende stijlvol versierde kerstbomen en andere typische 19e-eeuwse feestelijke versieringen dragen eraan bij dat ‘Kerst in Willet’ dit jaar grootser is dan ooit. ‘Als piek op de kerstboom’ zijn de slaapkamer en studeerkamer tegen deze tijd gerestaureerd en voor het eerst te zien voor publiek.

Club geluk
Nieuw dit jaar is de installatie van ‘Club Geluk’ in de historische keuken van Museum Willet-Holthuysen. Club Geluk bestaat uit Bianca Lohnen en Marieke Voorsluijs die eigentijdse breisels en installaties maken. Voor ‘Kerst in Willet’ breien zij een gedekte kersttafel, compleet met kersthammen, champagneglazen en passende decoraties. Tevens worden er tijdens ‘Kerst in Willet’ workshops in het teken van kunstnijverheid georganiseerd.

Kerstkransjes maken met Cees Holtkamp
Speciaal voor ‘Kerst in Willet’ heeft Cees Holtkamp onderzoek gedaan naar wat gebruikelijk was om met kerst als dessert op tafel te hebben de tijd van de Willets. De lekkernijen die te zien zijn in de eetkamer en de kerstkransjes in de boom zijn door hem gemaakt. Op deze pagina vertelt hij in een video hoe de kerstkransjes gemaakt worden. Ook staat het recept uitgeschreven onder de video.

Stadstuin
Bij het grachtenpand hoort een prachtige stadstuin die ook in de winter een bezoek waard is. De tuin is aangelegd in 18de-eeuwse Franse stijl waarbij symmetrie en strakke lijnen de sfeer zetten. De verlichte tuin is een oase van rust in het drukke Amsterdam. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.