Home - Activiteiten

Boek over de bewoners

'Abraham en Louisa Willet-Holthuysen, Amsterdamse verzamelaars in de 19e eeuw' is de titel van het boek over de laatste bewoners van het pand aan de Herengracht 605, waar zich nu het museum bevindt. Tegen de achtergrond van het 19de-eeuwse Amsterdam wordt beschreven hoe het echtpaar woonde aan de Herengracht en een groeiende collectie kunstvoorwerpen en boeken aanlegden. Ook leest u hoe Abraham en Louisa zich bewogen in het culturele en sociale milieu van de stad.

Conservator Bert Vreeken promoveerde in 2010 op Museum Willet-Holthuysen. Hij begon met het schrijven van dit boek, maar na zijn plotselinge overlijden in 2014 is het boek voltooid door zijn collega’s van het Amsterdam Museum, waar Museum Willet-Holthuysen onderdeel van uitmaakt, en copromotor Ellinoor Bergvelt.

Het boek is verkrijgbaar in de museumshops van het Amsterdam Museum en Museum Willet-Holthuysen en in verschillende boekhandels.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.