Home - Activiteiten

Audiotour

Luister naar de verhalen over de laatste bewoners van het grachtenpand aan de Herengracht 605, Abraham Willet en Louisa Holthuysen.

De audiotour is voor € 1,- te huur bij de kassa in Museum Willet-Holthuysen en verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Russisch, Duits, Italiaans, Spaans en Frans. Groepen kunnen de tour reserveren via boekingen@amsterdammuseum.nl.

De audiotour vertelt het verhaal van de bewoners Abraham en Louisa Willet-Holthuysen. U wordt door het museum geleid door middel van korte verhalen over de bijzondere ruimtes en objecten. Beginnend bij het souterrain gaat u via de keuken naar boven, naar de bel-etage. Dit was de ontvangstverdieping van meneer en mevrouw Willet-Holthuysen.

De audiotour brengt u via de damessalon, waar Louisa haar bezoek ontving, en via de balzaal naar de herenkamer, waar Abraham Willet kunstavonden organiseerde. De tour wordt vervolgd via de eetkamer en de tuinkamer met uitzicht op de tuin, die grenst aan de Amstelstraat. Wanneer u de trap vervolgens op gaat, treft u drie beelden aan die het Paris-oordeel uitbeelden. De audiotour vertelt u meer over dit mythologische verhaal. Vervolg uw weg naar de slaapkamer en eindig het bezoek in het verzamelaarskamertje van Abraham Willet.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum, zo blijft u ook op de hoogte van de activiteiten in Museum Willet-Holthuysen.